Herman IT

Renforsin Rannassa rakentuu strategista kumppanuutta

Herman IT, yksi Suomen johtavista konesalipalveluiden tuottajista, on sijoittanut modernin datakeskuksensa Renforsin Rantaan. Vuodesta 2012 lähtien alueella toimineen yrityksen asiakkaat ovat dataintensiivisiä yrityksiä, joille Herman IT tarjoaa palveluita Renforsin Rannan luotettavan konesali-infrastruktuurin mahdollistamana.

– Kyseessä on aidattu ja vartioitu alue, mikä on merkittävä seikka tietoturva-asian kannalta. Renforsin Ranta on myös poikkeuksellisen energiaintensiivinen alue Suomessa. Täällä on laaja ja luotettava sähköverkkokapasiteetti, mikä on erityisen tärkeää datakeskukselle. Kajaanin seudulla on lisäksi paljon paikallisia voimalaitoksia, jotka tuottavat riittävästi uusiutuvaa energiaa datakeskuksen kasvaviin tarpeisiin. Asiakkaamme arvostavat, että käytämme nimenomaan uusiutuvaa energiaa, kertoo Herman IT:n varatoimitusjohtaja Jani Moilanen.

UPM:n entisen paperitehtaan tiloihin kasvaneella Renforsin Rannan yritysalueella on vahva pohja teolliseen tuotantoon.

– Meille on tärkeää, että täällä palvelut ovat teollisen tuotannon mittaluokkaa. Datacenter-liiketoiminnassa on vahvat kasvunäkymät, joten tulevaisuudessa tarvitsemme kenties lisää tilaa ja kapasiteettia. Sijoittuminen Renforsin Rantaan mahdollistaa kasvun. Myös se, että alueelta löytyy osaavaa työvoimaa ja vahvoja kumppaneita, on merkittävää, Moilanen toteaa.

Renforsin Rannan oheispalveluista Moilanen nostaa esille Ravintola Forsin.

– Erityisesti ulkomaalaiset asiakkaamme ovat kehuneet ravintolaa. Positiivista palautetta on kuulunut oikeastaan jokaisen meren takaa, Moilanen kertoo hymyillen.

Herman IT:llä ollaan oltu tyytyväisiä yhteistyöhön Renforsin Rannan kanssa.

– Meille Renforsin Ranta on paljon enemmän kuin vuokranantaja. Voidaan puhua strategisesta kumppanuudesta, sillä sen lisäksi, että datakeskuksemme sijaitsee alueella, meillä on yhteisiä suunnitelmia esimerkiksi datakeskuksen tuottaman hukkalämmön hyödyntämisestä. Olemme olleet kaikin puolin tyytyväisiä yhteistyöhön Renforsin Rannan kanssa. He ovat vahva ja tukeva kumppani, Moilanen kertoo tyytyväisenä.


Yritysesittely

Yhteystiedot

Puhelinnumero:
+358 8 629 987

Sähköposti:
etunimi.sukunimi@hermanit.fi

Käyntiosoite:
Lönnrotinkatu 12 A, 1. kerros, 87100 Kajaani

Verkkosivut:
www.hermanit.fi