Täydelliset tilat Renforsin Rannasta

Sopiva infrastruktuuri oli ehdottomasti tärkeä tekijä, kun valitsimme toimitiloja: kohtuullisilla investoinneilla saimme meille juuri sopivat, modernit tilat, joissa on vielä laajentumisvaraa. Myös yhteistyökumppaneiden läheisyys oli yksi vahva tekijä. - Mikko Merimaa Tutkimusalueen johtaja VTT MIKES Metrologia

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy on monelle suomalaiselle tuttu kansainvälisen tason tutkimuksistaan. VTT Oy:n tutkimuskeskus MIKES Metrologialla puolestaan on toimipisteet Otaniemen tiedekampuksella ja Kajaanissa Renforsin Rannassa. Mutta tarkalleen ottaen, mitä MIKES Metrologia tekee?


- VTT on Suomen kansallinen mittanormaalilaitos, kertoo MIKES Metrologian tutkimusalueen johtaja Mikko Merimaa. Sisäisesti tämän tutkimuksen tekeminen on sitten delegoitu osastolle nimeltä MIKES Metrologia

- Kansallinen mittanormaalilaitos siis toteuttaa mittayksikköjärjestelmän Suomalaisten yritysten ja yhteiskunnan käyttöön, Merimaa jatkaa. Toukokuussa 2010 päätettiin perustaa voiman vääntömomentin ja virtauksen kansallinen mittanormaalilaboratorio juuri Renforsin Rantaan.


Renforsin Rannan valitsemiseen vaikutti merkittävästi mittauslaboratorion olosuhteet. Koska mittauksissa pyritään minimoimaan epävarmuudet samalla pitäen toistettavuus mahdollisimman hyvänä, nykyaikaiset laboratoriotilat rakentuivat siis entiseen tehdashalliin.

- Sopiva infrastruktuuri oli ehdottomasti tärkeä tekijä, kun valitsimme toimitiloja, kertoo Merimaa. Kohtuullisilla investoinneilla saimme meille juuri sopivat, modernit tilat, joissa on vielä laajentumisvaraa. Myös yhteistyökumppaneiden läheisyys oli yksi vahva tekijä.


Renforsin Rannan ympäristö muodosti muutenkin sopivan paikan VTT:n käyttötarkoituksiin.

- Tärkeää oli myös muut fasiliteetit, kuten ravintola sekä vieraiden vastaanottoon sopivat tilat, Merimaa toteaa. Tietysti sekään ei ollut mikään mitätön seikka, että vuokrakustannukset ovat täällä kohtuulliset verrattuna esimerkiksi pääkaupunkiseudun tasoon.

MIKES Metrologian käytössä on 1000 neliömetriä, joten vastaavia tiloja ei olisi ollut helppoa Etelä-Suomesta löytää. Lisäksi tutkimuslaitoksen seitsemän työntekijää ovat viihtyneet hyvin Renforsin Rannassa.

- Tämä on ollut erittäin hyvä alue, kertoo tutkimustiimin päällikkö Petri Koponen. Tutkimuksissa on saatu minimoitua hienosti häiriötekijät, kuten tärinä. Lisäksi yhteistyö Renforsin Rannan kanssa on sujunut mainiosti: ongelmat on ratkaistu nopeasti ja mahdolliset puutteet on järjestetty myös pikaisesti.


Yritysesittely

Yhteystiedot

Puhelinnumero:
040-6609709

Sähköposti:
petri.koponen@vtt.fi

Postiosoite:
Tehdaskatu 15 P 19, 87100 Kajaani

Käyntiosoite:
Tehdaskatu 15, Puristamo

Verkkosivut:
www.mikes.fi